Ostale vijesti

Home / Ostale vijesti / Pet radnji koje bi trebali napraviti svako jutro!

Pet radnji koje bi trebali napraviti svako jutro!

Svi mi imamo sličnu jutarnju rutinu koja se svodi na jednostavne radnje poput higijene, pijenja kave i konzumacije doručka, portal Bright Side tvrdi kako trebamo razbiti ustaljene obrasce ponašanja.

Prema njima, svako jutro bismo trebali raditi ovih pet radnji koje bi nas trebale učiniti funkcionalnijima za dan koji je pred nama:

1. Masaža uha

Masaža uha pomaže nam da se lakše razbudimo, a ovu radnju možemo obavljati dok se još rastežemo u krevetu. Bright Side tvrdi da dodirivanjem osjetljivog dijela uha pozitivno utječe na razinu energije u organizmu.

2. Čaša tople vode s limunom

Umjesto šalice kave, radijte popijte čašu tople vode s limunom. To će ubrzati rad vašeg metabolizma i pomoći izbaciti toksine iz organizma. Također, jača vaš imunitet.

3. Očistite jezik

Tijekom četkanja usne šupljine, posebnu pažnju posvetite jeziku jer on sadrži jako mnogo bakterija.

4. Žlica meda za dobar dan

Med vas puni energijom, stimulira vaš um i pospješuje produktivnost. Trebali biste konzumirati med barem deset do 15 minuta prije nego što pojedete doručak. Ukoliko je med presladak izbor za vas, razmutite ga u čaši vode.

5. Hidrogen peroksid

Jutarnju rutinu završite hidrogen peroksidom. Naime, pet do sedam kapljica hidrogen peroksida na 50 mililitara vode bit će vam dovoljne, ali i sasvim sigurne, da očiste vašu usnu šupljinu, zaštite zube i sačuvaju dah svježim.

novo.hr

foto: chatelaine.com