Ostale vijesti

Home / Ostale vijesti/sport / Petra Martić zaustavljena u osmini finala Wimbledona

Petra Martić zaustavljena u osmini finala Wimbledona

Hrvatska tenisačica Petra Martić zaustavljena je u osmini finala Wimbledona, bolja od Dućanke bila je Eljina Svitoljina sa 6:4, 6:2 nakon sata i 49 minuta igre.

Martić je fizički pala nakon iscrpljujućeg prvog seta, tražila je pomoć liječnice te nije uspjela stići do rezultata karijere na Wimbledonu plasmanom u četvrtfinale.

Prvi break napravila je Ukrajinka, iskoristila je drugu priliku za obrat u petom gemu prvog seta i povela 3:2. U sljedećem gemu Martić vraća izgubljeni servis i izjednačuje rezultat nakon što je na break-loptu odigrala sjajnu skraćenu lopticu na reternu.

Uslijedila su dva maratonska gema u kojima su obje tenisačice imale break prilike, no sačuvale su svoj servis. Ukrajinka je zatim povela 5:4 napravivši break i nakon toga je sigurno odservirala za vodstvo od 1-0 u setovima.

Ukrajinka je napravila break odmah u drugom setu, a Martić je zatim pozvala pomoć liječnice. Svitoljina je nastavila s boljom igrom i brzo povela 3:0 protiv Hrvatice koja se sve više mučila fizički. Do kraja susreta uzela je Martić još dva gema i Ukrajinka je osvojila drugi set sa 6:2.

Ovo je bio njihov peti međusobni ogled, a ukrajinska tenisačica vodi 4-1 u pobjedama.

Svitoljina će u prvom wimbledonskom četvrtfinalu igrati protiv bolje iz susreta Karoline Muchove i Karoline Pliškove.

novo.hr

foto: arhiva.nh