Ostale vijesti

Home / Ostale vijesti / PETROV nakon što su propali pregovori MOST-a i ŠKORE: ‘Ne možeš s vragom tikve saditi’

PETROV nakon što su propali pregovori MOST-a i ŠKORE: ‘Ne možeš s vragom tikve saditi’

Predsjednik MOST-a Božo Petrov za RTL je komentirao propale pregovore sa strankom Miroslava Škore, kazavši da se “ne može s vragom tikve saditi”.

Na pitanje tko je vrag u priči oko pregovora, Petrov je kazao – kompromisi.

Vi uvijek trebate imati određenu dozu kompromisa, ali oni idu do određene granice. Ono što je bitno, kada bih gledao sve postulate MOST-a, normalno je da idete u širu koaliciju. U samostalnoj priči vi nemate sigurne mandate. Ali mi možemo procijeniti da ćemo ovako bolje pokazati da  se borimo za urednu, čestitu Hrvatsku”, kazao je Petrov, dodavši da je njegova stranka na izbore uvijek izlazila samostalno.

Ovi su izbori na granici regularnosti, bilo je logično potražiti moguće partnere. Bilo je logično da krenemo u razgovor s osobom koju smo podržali na izborima. Mi smo jučer donijeli odluku da one ciljeve koje je Most zadao bit će nam jednostavnije ostvariti onako kako mi mislimo. To je poštenije, samostalno izaći, pa neka građani sami ocijene koga žele u saboru”, smatra Petrov, koji je mišljenja kako će samostalno lakše prezentirati svoju listu.

Petrov nije želio otkriti hoće li koalirati sa Škorinom strankom nakon izbora.

Mogli smo vidjeti da je Jandroković rekao da može sa svakim, ali ne s Mostom. To je nama reklama, hvala mu što je rekao da s nama ne može. Most se uvijek borio protiv korupcije, oni su je štitili. Mi se borimo za bolje pravosuđe i javnu upravu, oni to nisu htjeli. Ako je to razlog, hvala im na reklami”, poručio je.

novo.hr

foto: Most