Poslovne vijesti

Home / Poslovne vijesti/turizam / Plava Laguna će u 2019. uložiti 300 milijuna kuna u investicije

Plava Laguna će u 2019. uložiti 300 milijuna kuna u investicije

Plava Laguna ove je godine ostvarila najveći kapitalni budžet u svojoj povijesti od pola milijarde kuna, a i u 2019. godini nastavlja s velikim investicijama te će u destinacijama Poreč, Umag i Rijeka uložiti 300 milijuna kuna, priopćili su u ponedjeljak iz te hotelsko-turističke kompanije. 

Iz kompanije ističu ovogodišnju investiciju u Park Resort u Poreču od 245 milijuna kuna, a riječ je o obiteljskom proizvodu koji se sastoji od 309 smještajnih jedinica, od čega 154 hotelske sobe i suiteva, 91 garden suites, 43 apartmana te 21 vila.

U Umagu je, između ostalog, investirano u potpunu rekonstrukciju kampa Stella Maris, u vrijednosti od 84 milijuna kuna te u Garden Suites & Rooms Sol Umag u iznosu od 35 milijuna kuna.

“Ključne investicije u sljedećoj godini uključuju izgradnju nove upravne zgrade tvrtke u Poreču i temeljito uređenje kampa Savudrija, koje uključuje i nove, dodatne sadržaje u kampu. Procijenjena vrijednost ulaganja u kamp je 46 milijuna kuna te će biti riječi o najvećoj investiciji Plave Lagune u Umag tijekom 2019. godine”, stoji u priopćenju Plave lagune.

Dodaje se da će time Camping Savudrija postati kamp za obitelji i parove s ponudom “aktivnog odmora“, pri čemu će se urediti postojeće parcele te uvesti mobilne kućice i glamping šatori.

Najveći dio ove investicije je izgradnja novog bazenskog kompleksa koji će unaprijediti razinu usluge i kvalitete te značajno produljiti sezonu i dane popunjenosti kampa. Također, uz tu investiciju kamp će dobiti potpuno novi ugođaj te gostima pružiti izvanredan doživljaj destinacije kao i pružiti uvjete za vrhunski odmor. Plava Laguna sljedeće godine ulaže i u kamp Park Umag a vrijednost uređenja parcela i postava vlastitih glamping šatora iznosi ukupno 6,2 milijuna kuna investicije, dodaje se.

Osim toga, Plava Laguna će u 2019. godini investirati u upravnu zgradu u Poreču, koja će biti smještena u poslovnoj zoni Facinka na samom ulazu u grad a vrijednost ulaganja iznosit će 86 milijuna kuna. Također, tvrtka će uložiti i u dodatnih šest vila u turističkom naselju Bellevue u Plava Resortu.

U Poreču će Plava Laguna u 2019. godini ulagati i u kamping segment (AK Puntica, AK Zelena Laguna, AK Bijela uvala i AK Ulika), a nastavlja se i intenzivnije ulaganje u proširenje i uređenje postojećih kapaciteta za smještaj radnika u Poreču i Umagu radi osiguranja visokokvalitetnog smještaja zaposlenika .

“Gledajući ukupno 2018. i 2019. godinu ulaganja Plave Lagune iznose više od 750 milijuna kuna, što su najviši iznosi u novijoj povijesti tvrtke”, zaključuju u Plavoj Laguni.

K.N./hina

foto: Plava Laguna

Tagovi: