Ostale vijesti

Home / Ostale vijesti / Plenković govorio o ratnoj odšteti, Bulj dobacivao Vučiću

Plenković govorio o ratnoj odšteti, Bulj dobacivao Vučiću

Nakon susreta s predsjednicom Republike Kolindom Grabar-Kitarović i zajedničke konferencije za novinare, srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić došao je u Banke dvore na radni ručak s premijerom Andrejem Plenkovićem. Nakon toga sastao se i s predsjednikom Sabora Goranom Jandrokovićem.

Vučić se i upisao u Zlatnu knjigu, izrazivši uvjerenje da će odnosi između dviju zemalja i dva naroda biti značajno unaprijeđeni. Izražavam iskreno uvjerenje da će odnosi između Srbije i Hrvatske biti značajno unaprijeđeni, kao i odnosi između Srba i Hrvata u cjelini, napisao je Vučić u knjizi. Siguran sam da će vlada Hrvatske kao i svi mi iz Srbije tom važnom i pozitivnom procesu dati puni doprinos, dodao je.

Hrvatski premijer Andrej Plenković potvrdio je da je sa srbijanskim predsjednikom Aleksandrom Vučićem razgovarao o pitanju ratne odštete, što je i ranije uoči posjeta najavljivao da će učiniti.

“S predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem razgovarao sam o svim otvorenim pitanjima između dviju država – nestalima, granici, pravosudnoj suradnji, ratnim odštetama, zaštiti manjina, sukcesiji te gospodarskoj suradnji, europskom kontekstu i odnosima u JIE”, objavio je premijer Plenković na Twitteru nakon sastanka.

Vučić je u izjavi novinarima također rekao da je to bila jedna od tema razgovora. “O mnogočemu smo razgovarali… jedna od tema koju je pokrenuo premijer Plenković bila je ratna odšteta”, rekao je Vučić istaknuvši da su on i premijer o tome imali različita stajališta.

Bulj dobacivao Vučiću: “Kad ćeš u Glinu”?

Po izlasku iz Sabora Vučića je pitanjem zaskočio saborski zastupnik MOST-a Miro Bulj:

“Kad ćeš u hrvatsku Glinu?”

“Da ne mislite da sam se uplašio vašem dobacivanja, odgovorit ću vam na što hoćete, kad hoćete”, odgovorio mu je Vučić.

novo.hr/h

foto: FaH