Ostale vijesti

Home / Ostale vijesti / Plenković na kongresu EPP-a snažno osudio populizam

Plenković na kongresu EPP-a snažno osudio populizam

Premijer Andrej Plenković s izaslanstvom HDZ-a u Helsinkiju sudjeluje na kongresu Europske pučke stranke (EPP) na kojem je ta stranka izabrala svog kandidata za budućeg predsjednika Europske komisije. Hrvatski premijer snažno je u svom govoru na kongresu osudio populizam, koji sije strah te istaknuo kako europski pučani nude rješenja.

Plenković je rekao da probleme migracija treba rješavati na njihovu izvoru, da EU treba jačati granice i štititi šengenski prostor. “Mi smo narodnjačka stranka i moramo pokazati da je naša poruka jača od populističkih, koje siju strah i nude jednostavna rješenja bez odgovornosti da će ih provesti”, rekao je. Dodao je da će njegova stranka na sljedećim europskim izborima osvojititi najmanje 40 posto zastupničih mjesta koje Hrvatska daje u Europski parlament, javlja Hrt.

Plenković je rekao da dolazi iz najmlađe članice EU-a, koja želi biti dio dubljih europskih integracija, ući u šengenski prostor i eurozonu. Dodao je kako očekuje da će novi sedmogodišnji europski proračun voditi računa o regionalnim nejednakostima, posebice u zemljama koje su pogođene demografskim opadanjem. Dotaknuo je i četvrtu industrijsku revoluciju, ističući da treba uhvatiti korak s onim koji idu brže u tehnološkom napretku.

Premijer Andrej Plenković s izaslanstvom HDZ-a u Helsinkiju sudjeluje na kongresu Europske pučke stranke. Susreo se s ukrajinskim predsjednikom Petrom Porošenkom.

novo.hr

foto: scr.hrt