Ostale vijesti

Home / Ostale vijesti / Plenković najavio rekonstrukciju Vlade

Plenković najavio rekonstrukciju Vlade

Premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković obratio se novinarima nakon sjednice Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a. Najavio je ambicioznu rekonstrukciju Vlade.

– Održali smo sjednicu Predsjedništva i Nacionalnog vijeća. Raspravili smo nekoliko važnih tema. Svi članovi podržavaju smjer rada Vlade, smjer HDZ-a koji je osigurao političku stabilnost i mir i vrijeme da predanim reformskim radom Hrvatska napravi velike iskorake. Nema makroekonomskih neravnoteža. Sve to smo ostvarili zbog ključnog preduvjeta, a to je da držimo stabilnu parlamentarnu većinu.

Dobio sam potporu i članova Predsjedništva i Nacionalnog vijeća da sukladno svojoj procjeni poduzimam sve ono što je potrebno za osvježenja u Vladi, svojevrsnu rekonstrukciju na način da idemo ambiciozno ka ostvarivanju svih programskih ciljeva, da se kvalitetno pripremimo za predsjedanje EU-om, da se stranka konsolidirana pripremi za predsjedničke izbore da damo čvrstu potporu Kolindi Grabar-Kitarović. Nakon ovoga iskustva s ostavkom ministra Kuščevića da podcrtamo jednu bitnu vrijednosnu kategoriju. Ja osobno kao predsjednik HDZ-a ne želim, koje imaju bilo kakvu aluziju na neprimjerene, ne želim dopustiti da to ugrozi niti rad Vlade, niti rad stranke. Imamo za zadaću smanjivati napetosti u vrlo polariziranom društvu. To su temeljni zaključci, rekao je Plenković.

Na pitanje hoćemo li u petak doznati tko je novi ministar uprave, hoće li se znati i budući ministar/ministrica vanjskih poslova te slijedi li možda odlazak još nekoga, Plenković je rekao da “kada se obave dodatne konzultacije s kandidatima” da će se znati tko su novi ministri.

Premijer dodaje da je u petak glasovanje te nije htio odgovoriti niti na pitanje radi li se o još nekim promjenama na čelu ministarstava ili samo o ova dva. 

– Sve ću vam reći na vrijeme, zaključio je Plenković.

novo.hr

foto: scr.hrt

Tagovi: