Ostale vijesti

Home / Ostale vijesti / Plenković: Platit ćemo kaznu, ali neću prihvatiti etiketu Ive Sanadera niti bilo kakve kriminalne organizacije

Plenković: Platit ćemo kaznu, ali neću prihvatiti etiketu Ive Sanadera niti bilo kakve kriminalne organizacije

Premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković izjavio je da HDZ “poštuje” i “prihvaća” presudu Vrhovnog suda, kojim je potvrdio odgovornost HDZ-a za izvlačenje novca iz državnog proračuna u slučaju Fimi media.

Vrhovni sud je objavio jedno priopćenje, potvrdili su presudu Županijskog suda na temelju je HDZ osuđen zbog kaznenog djela tada čelne osobe. HDZ poštuje presudu, uplatit ćemo novac. Mi prihvaćamo presudu, žao nam je da nisu uvaženi elementi naših odvjetnika. Razmortit ćemo moguće poduzimanje daljnjih pravnih radnji poput tužbe pred Ustavnim sudom i nakon toga donositi odluke što i kako dalje u pravnom smislu”, kazao je Plenković u prvom komentaru presude.

Otklanjam bilo kakvu odgovornost aktualnog vodstva stranke. To je odgovornost šefa stranke i nekih ljudi koji su tu bili od 2004. do 2009. Mi nemamo nikakve veze”, rekao je.

Neću prihvatiti etiketu Ive Sanadera niti bilo kakve kriminalne organizacije. Član sam HDZ-a sam od 2011. i vodimo stranku na transparentan način, podmirujemo sve obveze. Što se tiče političke cijene za ovaj slučaj, podsjetio bih vas da je političku cijenu HDZ za ovaj slučaj platio na parlamentarnim izborima 2011. godine i tada su birači HDZ poslali u oporbu”, istaknuo je Plenković.

Kazao je da je HDZ dva puta pobijedio dva puta te da oporba nije konstruktivna pa ga ni ne diraju ni ne čude izjave oporbe.

Što se tiče oporbe, mi smo ih dva puta pobijedili na izborima, oni se raspadaju sami od sebe, nisu konstruktivni po nijednoj temi s kojom smo se suočavali, to mene ne čudi, ne dira me i ne impresionira. SDP se raspolovio u saboru u dvije skupine, ovi koji su otišli imaju više zastupnika od ovih koji su ostali. Ove stranke desnije od HDZ-a, ima tri takve stranke, tavore na jedan, tri ili šest i po, jasno je da će oni pokušati nešto ušićariti na račun HDZ-a, ali to neće dugo trajati”, rekao je Plenković.

Plenković je dodao da ova presuda pokazuje kako hrvatsko pravosuđe nije HDZ-ovo pravosuđe. “Te teze ne stoje. HDZ nema utjecaj na hrvatsko pravosuđe.”

N.H.

foto: novo.hr

Tagovi: , ,