Poslovne vijesti

Home / Poslovne vijesti/tehnologija / Poljski R22 preuzeo hrvatsku hosting tvrtku Avalon

Poljski R22 preuzeo hrvatsku hosting tvrtku Avalon

Hrvatski hosting provider Avalon prodan je nakon višemjesečnih pregovora R22 Grupi iz Poljske odnosno konzorciju H88, izvijestili su u četvrtak iz Avalona. 

Avalon hosting po podacima te tvrtke drži oko 17 posto hrvatskog web hosting tržišta. Osnovali su ga 1997. u Đurđevcu Damir Mujić i Dražen Ferenčić koji su u vlasničkoj strukturi ostali do danas, a nakon više od 20 godina na tržištu taj je provider imao bazu od preko 20.000 korisnika.

Poljski konzorcij H88 kupio je 100 posto udjela tvrtke Avalon, te najavljuju ulaganje u dodanu kvalitetu usluga kao i daljnje širenje u Hrvatskoj regiji. 

Dosadašnji suvlasnik i direktor Avalona Damir Mujić smatra da je to veliki trenutak za Avalon.

Vrijeme je za jedan novi ciklus i siguran sam da će novi vlasnik sa svježim kapitalom ubrzati razvoj tvrtke i vrlo brzo dodatno ojačati poziciju Avalona na tržištu. Odlučili smo se na prodaju prateći trendove konsolidacije hosting tržišta na svjetskoj razini. Imali smo u zadnjih nekoliko godina dosta ponuda i pažljivo smo odabrali zaista najboljeg mogućeg partnera, tako da naši klijenti mogu biti sigurni da će usluga ostati na najvišoj razini”, kazao je Mujić.

Pregovori i due dilligence, naveo je, trajali su nešto više od pola godine te i taj podatak govori o ozbiljnosti pristupa novih vlasnika.

Ovo je pokazatelj da se i u malim hrvatskim sredinama može izgraditi odličan biznis. Posebno mi je drago što će sjedište tvrtke ostati u Đurđevcu i što svi zaposlenici ostaju na svojim pozicijama”, naglasio je Mujić.

22 Grupa, izlistana na Varšavskoj burzi, rastući je holding tehnoloških tvrtki prisutnih u više zemalja sa sjedištem u Poznańu.  Kako je istaknuo novi vlasnik Avalona, ulazak na hrvatsko tržište predstavlja dio strategije grupe da postane vodeći pružatelj hosting usluga u srednjoj i istočnoj Europi s više od 500 tisuća korisnika do 2020. godine.

P.T.

foto: Avalon

Tagovi: