Ostale vijesti

Home / Ostale vijesti / Pomozite svojim glasom da zagrebački Advent obrani titulu najboljeg u Europi

Pomozite svojim glasom da zagrebački Advent obrani titulu najboljeg u Europi

Zagrebačka turističko-blagdanska manifestacija Advent u Zagrebu od 2. do 12. prosinca brani titulu najbolje europske adventske manifestacije, jer će se u tom razdoblju na portalu European Best Destinations (EBD) glasovati za najbolje, najavili su u četvrtak iz Turističke zajednice grada Zagreba (TZGZ).

Svi koji žele glasovati za zagrebački Advent kao najbolji u Europi to mogu učiniti na stranicama EBD-a www.christmas.ebdest.in.

Za što potpuniji doživljaj Adventa u Zagrebu, u glavnom hrvatskom gradu 6. i 7. prosinca boravit će “originalni” Djed Mraz, Joulupukki iz Laponije odnosno grada Rovaniemija smještenog na krajnjem sjeveru Finske, kažu u TZGZ-u.

On u Zagreb stiže u suradnji TZGZ-a i finskog Veleposlanstva, a prvog dana će obići adventske lokacije Ledeni park, Kod Rudolfa i Advent na Zrinjevcu, dok će se drugi dan, u poslijepodnevnim satima, družiti s posjetiteljima na Adventu na Vranicanijevoj livadi, zatim na Adventu u Klovićevim dvorima, a obići će i Adventsko dvorište Staroslavenskog instituta.

Prigodni program namijenjen najmlađima počet će u utorak 6. prosinca u 18 sati na Ledenom parku, gdje će djeca djedu moći kazati svoje želje.

Iz TZGZ-a najavljuju da se ovog tjedna otvara i adventsko izdanje Dvorišta, Advent u Dizajn distriktu, Novi Advent te Advent u Klovićevim dvorima.

D.B./hina