Poslovne vijesti

Home / Poslovne vijesti/tehnologija / Potpisan ugovor za digitalizaciju Zavoda za zapošljavanje vrijedan čak 93 milijuna kuna

Potpisan ugovor za digitalizaciju Zavoda za zapošljavanje vrijedan čak 93 milijuna kuna

Ministarstvo rada i mirovinskoga sustava i Hrvatski zavod za zapošljavanje potpisali su ugovor o financiranju informatizacije i digitalizacije poslovanja HZZ-a. Projekt je vrijedan 93 milijuna kuna, a sufinancirat će se sredstvima iz Europskog socijalnog fonda.

– Njegova provedba trajat će 42 mjeseca i cilj je unapređenje usluga Hrvatskog zavoda za zapošljavanje prema korisnicima kroz provedbu informatizacije i digitalizacije poslovanja, rekao je ministar rada i mirovinskog sustava Josip Aladrović.

– Poslodavci će moći putem računala, odnosno mobitela podnijeti svoj zahtjev koji će zaprimljen u HZZ-u, kasnije biti digitalizirano obrađen, i tu ćemo maksimalno smanjiti administraciju, opterećenost Zavoda, izjavio je ravnatelj HZZ-a Ante Lončar.

Mnogi poduzetnici, posebno iz IT sektora, ironično su već komentirali da ih baš zanima tko će dobiti ovaj posao. Jer, 93 milijuna je svakako ogroman iznos za uvođenje digitalizacije u jedan državni sustav, ma kako on složen bio.

P.T.

foto: HZZ