Ostale vijesti

Home / Ostale vijesti / Požeško-slavonski župan Alojz Tomašević proglašen krivim za obiteljsko nasilje!

Požeško-slavonski župan Alojz Tomašević proglašen krivim za obiteljsko nasilje!

Požeško-slavonski župan Alojz Tomašević, optužen zbog nasilja u obitelji, nepravomoćno je danas na Sudu u Slavonskom Brodu proglašen krivim.

Osuđen je na deset mjeseci zatvora uvjetno uz rok kušnje od dvije godine, javlja N1.

Izricanjem ove presude, nakon nešto više od dvije godine završen je sudski postupak u slučaju požeško-slavonskog župana Alojza Tomaševića, kojeg je Općinsko državno odvjetništvo optužilo za obiteljsko nasilje nad suprugom Marom Tomašević.

Tijekom rasprave u utorak, održane bez nazočnosti javnosti, pročitane su SMS poruke koje je razmjenjivao posvađani bračni par, te su saslušane završne riječi predstavnika optužbe i obrane.

Na samom početku ročišta Tomaševićeva obrana zatražila je izuzeće suca Slavena Vidmara, što je predsjednik suda Vedran Pavletić nakon kratke stanke odbio. Obrana je, naime, tražila izuzeće Vidmara jer je ‘vrijednosnim sudom’ o SMS porukama koje su razmijenjivali supružnici unaprijed procijenio da je nasilje počinjeno, time što je sporne poruke nazvao ‘reakcijom na nasilje’.

Tomaševićev odvjetnik Željko Damjanac objasnio je novinarima kako je izuzeće suca zatraženo jer to smatra prejudiciranjem odluke.

Tužitelj i branitelj prije su se bili složili da se SMS poruke koje su Alojz i Mara Tomašević razmjenjivali u vrijeme poremećenih odnosa na ročištu ne čitaju. Branitelj se u utorak pozvao na tu činjenicu, a tužitelj je podsjetio da je suglasnost dviju strana postignuta jer su obje strane znale sadržaj SMS poruka.

Sudac Vidmar je odlučio da se poruke ipak pročitaju, a javnost isključi sa suđenja.

Je li “deset mjeseci zatvora uvjetno uz rok kušnje od dvije godine,” pravedna kazna za što se Tomaševiću presudilo, procijenite sami.

novo.hr

foto: scr.arhiva