Ostale vijesti

Home / Ostale vijesti / Prekrasan most za Čiovo trebao bi biti gotov do kraja godine

Prekrasan most za Čiovo trebao bi biti gotov do kraja godine

Novi most za Čiovo ukupno vrijedan 207.881,506 kuna, koji u iznosu od 85 posto sufinancira EU, trebao bi biti gotov do kraja ove godine.

Prvotno je rok bio kraj listopada, ali zbog problema s čelikom radovi će kasniti. Računa se da će najzahtjevniji dio posla biti gotov do kraja godine, a da će se završni radovi, u koje su uključeni popravci uočenih nedostataka te “šminkanje”, okončati do veljače iduće kada bi trebala biti obavljena primopredaja i njime krenuti prvi automobili.

Iako je rok “probijen”, u Hrvatskim cestama, koje su nositelj investicije, tvrde da to neće priječiti povlačenje novca iz EU fondova do konca godine, jer je napravljena “modifikacija operativnog programa”.

Na jednom od najvećih hrvatskih gradilišta više od 120 radnika trenutačno radi punom parom. Uvjereni su da će bitku sa sustizanjem novog roka dobiti.

Nadaju se da proizvodnja čelika više neće biti problem, jedino kad se zahukta spajanje dijelova čeličnih konstrukcija, tada bi moglo nedostajati radnika, kojih će biti potrebno dvostruko više nego sada.

Bez obzira kada će most biti gotov izgledat će prekrasno i što je najvažnije u ljetnim mjesecima kada su bile nesnosne gužve i kolone, uvelike će rasteretiti područje Trogira.

novo.hr

foto: kastela.org

Tagovi: ,