Ostale vijesti

Home / Ostale vijesti / Premijer Plenković u radnom posjetu Njemačkoj

Premijer Plenković u radnom posjetu Njemačkoj

Predsjednik hrvatske Vlade Andrej Plenković danas i sutra boravit će u Njemačkoj na radnom sastanku, izvijestili su iz Vlade.

Plenković će se u Berlinu sastati s kancelarkom Angelom Merkel, kojoj će predstaviti program i prioritete hrvatskoga predsjedanja Vijećem Europske unije, a razgovarat će i o bilateralnoj suradnji, glavnim temama na dnevnom redu Europske unije u sljedećih šest mjeseci – pregovaračkom okviru za buduće odnose Europske unije i Ujedinjene Kraljevine, pregovorima o novom Višegodišnjem financijskom okviru te pripremama za sastanak na vrhu između zemalja članica EU i država jugoistoka Europe, koji će se održati u svibnju u Zagrebu.

Tijekom boravka u Berlinu Plenković će sudjelovati na svečanom otvaranju međunarodnoga sajma “Zeleni tjedan”, vodeće europske poljoprivredne manifestacije koja će u razdoblju od 17. do 26. siječnja okupiti stotine izlagača iz 60 zemalja, a kojoj je ovogodišnja zemlja partner Hrvatska.

Uz predsjednika Vlade bit će ministrica poljoprivrede Marija Vučković i ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat.

P.T.

foto: novo.hr