Ostale vijesti

Home / Ostale vijesti / /Preskupa izborna kampanja/ Zagreb oprašta dugove, a uskoro će i Zagrebački holding

/Preskupa izborna kampanja/ Zagreb oprašta dugove, a uskoro će i Zagrebački holding

 

Za sada je riječ o dugovima za komunalnu naknadu, komunalni doprinos te najamninu, a opraštat će se i dugovi za odvoz smeća i potrošenu vodu.

Zagrepčani koji duguju Gradu i Holdingu dobit će novu šansu za oprost tih potraživanja ili pak mogućnost da dug otplate na rate, piše Večernji list.

Grad Zagreb pozvao je svoje dužnike, građane, obrtnike i tvrtke, da se jave i zatraže oprost duga koji može biti u cijelosti ili djelomičan, a preostali dio može se vraćati i u ratama.

Riječ je o dugovima za komunalnu naknadu ili komunalni doprinos te najamninu. Iako se trenutačno može zatražiti samo oprost ili otplata na rate za ta potraživanja, poziv bi trebao uskoro uputiti i Holding te će Zagrepčani moći zatražiti i oprost dugova za račune Čistoće i Vodovoda.

Oprost ipak ne može zatražiti svatko, već građani dužnici koji spadaju u socijalnu kategoriju. Kada je riječ o obrtnicima i tvrtkama, koji također imaju pravo na plaćanje duga na rate, mogu ga iskoristiti oni koji ne duguju državi za doprinose za mirovinsko i zdravstveno osiguranje, a uvjet je i da nisu u prethodnoj i tekućoj godini ostvarili veliku dobit kojom su mogli pokriti i dugovanje.

Bez koliko će novca zbog ove mjere ostati zagrebački proračun nije poznato, no u Gradu tvrde da su ta potraživanja teško naplativa, a da se ovim potezom barem dio podmiri, dok se dužnicima pomaže da se podignu na noge.

izvor: moj-posao.net