Ostale vijesti

Home / Ostale vijesti / Pronađeno tijelo jednog od trojice nestalih radnika u HE Dubrovnik

Pronađeno tijelo jednog od trojice nestalih radnika u HE Dubrovnik

Načelnik dubrovačke policije Ivan Pavličević izvijestio je u četvrtak da su ronioci Javne vatrogasne postrojbe u odvodnom kanalu Hidroelektrane (HE) Dubrovniku, koji spaja centar hidrocentrale s morem, pronašli beživotno muško tijelo, dok se za ostalom dvojicom djelatnika HE još uvijek traga. Netom prije požara čula se eksplozija.

– Mogu potvrditi da su oko 14 sati ronioci pronašli beživotno tijelo muškarca u vodovodnom kanalu koji spaja centar hidrocentrale sa morem. Tijelo je izvučeno na površinu, a očevidom će se utvrditi identitet, rekao je načelnik PU dubrovačko-neretvanske Ivan Pavličević. Za dvojicom nestalih radnika i dalje se traga.

Pavličević je rekao kako je sve upućivalo na to da su trojica djelatnika, koji nisu uspjeli izaći iz HE, pred vatrenom stihijom skinuli dio odjeće i ušli u odvodni kanal, zbog čega je fokus pretraživanja bio odvodni kanal. 

Prije požara čula se jedna eksplozija.

Tri su osobe zbrinute u bolnici.

– U ovome trenutku u OB-u Dubrovnik nalaze se tri osobe. To su djelatnici tvrtke u kojoj se dogodila havarija. U ovom su trenutku svi izvan životne opasnosti te se provode dijagnostičko-terapijski postupci vezano za ozljede nastale zbog udisanja dima, potvrdio je za HRT ravnatelj Opće bolnice Dubrovnik Marijo Bekić.

novo.hr

foto: novo.hr