Poslovne vijesti

Home / Poslovne vijesti / Prosvjed ugostitelja i drugih poduzetnika – lampioni pred Ministarstvom financija

Prosvjed ugostitelja i drugih poduzetnika – lampioni pred Ministarstvom financija

Više desetaka ugostitelja i drugih poduzetnika kojima je zbog strožih epidemiološkim mjera od proteklog vikenda onemogućen rad svoje je nezadovoljstvo u ponedjeljak iskazalo mirnim prosvjedom i paljenjem lampiona pred Ministarstvom financija.

Prosvjed je započeo nešto prije podneva na Trgu bana Jelačića i završio oko 13 sati, a po procjenama samih prosvjednika okupilo ih se više desetaka.

Prosvjednici su, nakon okupljanja i kratkog zadržavanja na glavnom zagrebačkom trgu, pješice otišli do obližnje Katančićeve ulice, gdje je sjedište Ministarstva financija pred kojim su zapalili i na cesti ostavili lampione.

Prosvjed nije organizirala nijedna udruga nego je riječ, kako su istaknuli neki od prosvjednika, o spontanom i samoinicijativnom okupljanju u znak prosvjeda protiv zatvaranja ugostiteljskih i drugih objekata, poput teretana i drugih zbog uvođenja strožih mjera prošlog vikenda i otežanog rada što dovodi u pitanje opstanak njihova posla, zaposlenika i samih vlasnika. 

Među njima je bio i predstavnik udruge Glas poduzetnika Dražen Oreščanin koji je rekao da su se spontano okupili te čekaju i rezultate sastanka ugostitelja i poduzetnika s ministrima u Ministarstvu rada i mirovinskog sustava, ali da koliko je čuo ono što Vlada nudi nije u skladu s njihovim traženjima.

“I dalje ćemo tražiti da obeštećenje bude pravedno i u skladu s drugim zemljama EU-a, da u tome budu svi koji su imali značajan pad poslovanja. Nastavljamo i našu borbu za opstanak gospodarstva, u čemu je nužno i smanjenje stope PDV-a i da vlada krene u suštinske reforme”, poručio je Oreščanin.

R.K./h