Ostale vijesti

Home / Ostale vijesti / Protiv ministrice Žalac otvorena službena istraga zbog izazivanja nesreće

Protiv ministrice Žalac otvorena službena istraga zbog izazivanja nesreće

Protiv ministrice Gabrijele Žalac otvorena je službena istraga zbog izazivanja prometne nesreće u kojoj je prije mjesec dana, s nevaljanom vozačkom dozvolom, naletjela na desetogodišnju djevojčicu, piše Jutarnji list.

Utvrdit će se i kojom je brzinom vozila. Riječ je o uobičajenoj zakonskoj proceduri za odlučivanje o podizanju optužnice ili odbacivanju prijave. Prema odgovoru Općinskog državnog odvjetništva u Vinkovcima, Jutarnji zaključuje da je ministrica obaviještena i da joj je kao okrivljenici predana pouka o pravima.

Podsjetimo, Žalac je 9. ožujka ujutro u Ulici Ćirila i Metoda, vozeći  osobni automobil, naletjela na 10-godišnju djevojčicu te ju ozlijedila, a naknadno se utvrdilo i da je automobilom upravljala bez važeće vozačke dozvole. Dijete je najprije prevezeno u bolnicu u Vinkovcima, no zbog težine ozljeda potom je prebačena u KBC Osijek.

U Vladi su isticali nakon nesreće kako ne vide nikakvu političku odgovornost ministrice te da se takva nesreća mogla dogoditi svakome, no javnost i oporba pokrenuli su pitanje njezine odgovornosti.

– Jako sam potresena, poručila je pred novinarima uplakana Žalac dva dana nakon nesreće, izvijestivši javnost da je odmah, a ponovno i toga dana, premijeru ponudila svoj mandat na raspolaganje, što on nije prihvatio.
Pitanje isteka vozačke dozvole tužiteljstvo je nakon nesreće prebacivalo na policiju, a policija na tužiteljstvo.

novo.hr

foto: scr.arhiva