Ostale vijesti

Home / Ostale vijesti / Thompson doživio koncertni FIJASKO!

Thompson doživio koncertni FIJASKO!

Glazbeno-folkorni događaj naziva ‘Noć za nogomet’ održan u četvrtak navečer na splitskim Gripama mogao bi se mirne duše proglasiti jednim od najuspjelijih sličnih zbivanja ove godine da stvar nije ‘omanula’ u jednom ‘detalju’ – izostanku publike, piše Slobodna Dalmacija.

Doista, upravo je nevjerojatno da sjajan koncert i svojevrsna smotra folklora u organizaciji nogometnog kluba Poljičanin 1921. publika nije prepoznala, ali ni mediji.

Dakle, pojasnimo; na koncertu na kojemu su pjevala imena poput Kiće Slabinca, Marka Perkovića Thompsona, Alena Nižetića, Johnnyja Gitare, Bravo benda, klape Sveti Florijan, Spalatos i Filipa Devića, te uz KUD-ove Mosor i Dalmaciju, rekosmo, doslovce je nadrealno izgedalo to muziciranje pred praznim mjestima u, da ironija bude još veća, velikoj sportskoj dvorani na Gripama.

Pogotovo u svjetlu činjenice da su za ovaj koncert ‘zahvalničkog’ karaktera bile podijeljene brojne besplatne ulaznice, a ni sama cijena nije bila, ruku na srce, previsoka – 60 kuna, naime.

No, organizatori, Nikola i Dario Mužinić iz N.K. Poljičanin 1921. svejedno su bii zadovoljni održanim događajem, jer je najvažnije da su se stvari pomaknule s mrtve točke po pitanju projekta izgradnje sportske dvorane u Srinjinama (nominalno dijelu Splita, nap.a.), napomenuli su gorljivi Srinjinjani.

– Već godinama postoji idejni projekt za izgradnju nasušno nam potrebne dvorane za sport, ali onaj izvedbeni dio je zapeo, dijelom i zbog financija. No, puno važnijim držimo izraz dobre volje za raspisivanje natječaja u gradu Splitu, koji bi bio sljedeći korak, jer novac ćemo već namaknuti; već smo prikupili pedesetak tisuća kuna za inicijalne troškove od anonimnih dobrotvora, naših anđela-čuvara – kazali su organizatori, koji su od nevelikog broja prodanih ulaznica ipak uspjeli namiriti trošak samog koncertiranja.

A jedan od tih ‘anđela’ je i Marko Perković-Thompson, koji se rado i dakako besplatno poput ostalih pjevača odazvao vapaju iz Poljičke Republike.

– Volim pomoć’ ljudima, a kako i neću kad moj sin trenira balun u NK Poljičanin 1921. Volija bih da se napravi ta dvorana – kazao je pjevač, povjerivši Slobodnoj prije sjajnog nastupa sa nekoliko pjesama i da će i ove Nove godine ostati vjeran tradiciji ‘nepjevanja’ za doček.

novo.hr

foto: sibenik.in