Poslovne vijesti

Home / Poslovne vijesti/turizam / Pulska zračna luka zabilježila dolazak 600-tisućitog putnika

Pulska zračna luka zabilježila dolazak 600-tisućitog putnika

Pulska Zračna luka u srijedu je zabilježila dolazak 600-tisućitog putnika ove godine, što nije ostvareno od samostalnosti Hrvatske, s time da je već početkom kolovoza prešla prošlogodišnji rekord od 500 tisuća putnika, priopćeno je u srijedu iz Zračne luke Pula.

Pulska zračna luka time je nastavila niz obaranja rekorda – nakon rekordnih lipnja, srpnja i kolovoza u kojima je prvi puta ostvarila tri uzastopna mjeseca s više od sto tisuća putnika i oborila rekorde u broju zrakoplovnih operacija, i u rujnu nastavlja uspješan niz rekordnih brojki.

“Lanjsku smo godinu zaključili s 595.495 putnika, dok ove godine očekujemo prijeći brojku od 700 tisuća te se neskromno nadamo nadmašiti broj putnika iz 1987. godine kada je kroz našu zračnu luku prošlo 701.370 putnika”, rekao je direktor Zračne luke Pula Svemir Radmilo.

Istaknuo je kako je i cjelokupni promet od siječnja do kolovoza ove godine povećan za 20 posto u odnosu na lani, premda su predviđanja bila porast od 15 posto.

Pula je, kako je podsjetio, ovoga ljeta izravnim letovima bila povezana s 20 država i 76 destinacija, u suradnji s 42 kompanije.

Te brojke smatra pokazateljem dobre suradnje svih dionika turizma u Istri.

N.H./hina

foto: novo.hr