Poslovne vijesti

Home / Poslovne vijesti/turizam / Pulskom Unilineu neto dobit porasla 35, prihodi nešto manje

Pulskom Unilineu neto dobit porasla 35, prihodi nešto manje

Pulska turistička agencija Uniline prošlu je godinu završila s 9-postotnim rastom ukupnih prihoda u odnosu na 2015., dok je neto dobit bila viša za 35 posto, a nastavak pozitivnih trendova očekuju i ove godine, izvijestili su iz te tvrtke.

Naglašavajući kako je prošla godina bila poslovno rekordna u 20 godina rada Unilinea, njezin predsjednik Uprave Boris Žgomba istaknuo je kako se nadaju zadržati poziciju jedne od vodećih agencija u Hrvatskoj i još se približiti jednoj od vodećih destinacijskih menadžment kompanija (DMC) u regiji.

“Prošle godine Uniline je zabilježio rast u svim segmentima poslovanja ostvarivši ukupno 347 milijuna kuna prihoda, a najveći rast od gotovo 20 posto u odnosu na 2015. imali smo u segmentu turizma. Za rezultate je dijelom zaslužna i provedena reorganizacija poslovanja, a uz turizam važan porast prihoda bio je i u segmentu poslovanja rent-a-cara i logistike“, kaže Žgomba, ističući kako je tvrtka lani zapošljavala 200 djelatnika.

Najavljuje i da će ostvarenu lanjsku dobit Uniline većim dijelom ove godine reinvestirati u novu središnju upravnu zgradu te inovativni integrirani kompanijski softver, a s ciljem podizanja usklađenog nadzora i objedinjenog upravljanja poslovanjem, odnosno ukupne kvalitete kompanijskih poslovnih procesa na višu razinu. Nastavit će i ulaganja u razvoj novih turističkih proizvoda.

T.R./h

foto: hgk