Poslovne vijesti

Home / Poslovne vijesti/turizam / Rastoke ostvarile 500.000. turističko noćenje u Karlovačkoj županiji

Rastoke ostvarile 500.000. turističko noćenje u Karlovačkoj županiji

U Karlovačkoj županiji od početka godine ostvareno je pola milijuna turističkih noćenja, a jubilarno 500.000. noćenje, realizirano je na području grada Slunja, u objektu tvrtke Slovin Unique “Pod Rastočkim krovovima” obitelji Holjevac gdje je u subotu upriličena prigodna svečanost.

Pola milijunto noćenje ostvarili su talijanski turisti, bračni par Gastone Anastrelli i Patrizzia Crivellaro, te su im uručeni prigodni darovi, objavila je Karlovačka županija na svojim internetskim stranicama.

Gastone Anastrelli je rekao da već 30 godina, zajedno sa suprugom, kao turisti dolaze u Hrvatsku i uglavnom su boravili u Istri. Ove godine odlučili su posjetiti i kontinent te su jučer bili na Plitvicama, a sada na Rastokama, i sve je ostavilo iznimno pozitivan dojam na njih.

Zahvalili su svojim domaćinima na ugodnom gostoprimstvu i sjajnom iznenađenju te najavili da će se sigurno ponovno vratiti i svojim iskustvom u Italiji promovirati ljepote i ponudu ovog kontinentalnog dijela Hrvatske.

Od turista na prvom mjestu su već niz godina gosti iz Njemačke, a slijede gosti iz Francuske, Italije, Nizozemske i Austrije.
Gledano po gradovima i općinama Karlovačke županije, od početka godine do 28. kolovoza, u Rakovici je ostvareno 230.000 noćenja, u Slunju 110.000, u Karlovcu 42.000, u Dugoj Resi 32.000, a u Ogulinu je ostvareno 24.000 noćenja.
Grad Slunj, sa svojim jedinstvenim Rastokama i nizom sve popularnijih manifestacija, došao je po broju noćenja, na razini Karlovačke županije, na 2. mjesto, odmah iza tradicionalno vodeće općine Rakovica.

K.A./hina

foto: rastoke.com

Tagovi: