Ostale vijesti

Home / Ostale vijesti / Razorni uragan Michael pogodio Floridu

Razorni uragan Michael pogodio Floridu

Razorni uragan Michael pogodio je Floridu. Četvrte je kategorijem na ljestvici Saffir-Simson od pet kategorija, i najjači zabilježen u kontinentalnom dijelu SAD-a još od 1992. godine.

Snažan vjetar puše i do 250 kilometara na sat. Na Floridi su zatvoreni državni uredi, škole i sveučilišta i tako će ostati sve do kraja tjedna. Rastu gužve na benzinskim crpkama, a oni koji su planirali ostati ispraznili su police vode i drugih potrepština u trgovinama tijekom ponedjeljka. Oluja je opasna za život.

Republikanski guverner Floride Rick Scott je proglasio izvanredno stanje u 35 okruga Floride. U pomoć je uključeno oko 1.250 vojnika Nacionalne garde, a više od 4000 vojnika je u pripravnosti. Zapamtite da kuću možemo ponovno sagraditi, ali život ne možemo vratiti. Shvatite to ozbiljno i zbrinite obitelji na sigurno. Država oluju ne shvaća olako, nemojte ni vi, rekao je guverner.

Slabljenje se očekuje nakon što uragan prijeđe preko jugoistoka SAD-a, navodi meteorološki centar u Miamiju. Oluja opasna po život, uraganski vjetrovi i žestoki pljuskovi očekuju se duž sjeveroistočne obale Meksičkog zaljeva.

novo.hr

foto:scr.yt