auto-moto

Home / auto-moto/eko industrija/Poslovne vijesti / Renaultova tvornica u Sloveniji proizvodit će električnu verziju twinga

Renaultova tvornica u Sloveniji proizvodit će električnu verziju twinga

Tvornicu automobila Revoz iz Novog Mesta, u vlasništvu Renaulta, odabrala je matična francuska kompanija kao mjesto gdje će se proizvoditi električna inačica Renaultova modela twingo,  objavili su u ponedjeljak slovenski mediji.

 Električni “twingo z.e.” ( što je engleska kratica za “zero emission”, tj. bez štetnih ispusta) imat će do 180 kilometara dosega s jednim punjenjem, a u sklopu tvornice u Novom Mestu postavit će se, za potrebe novog modela, i pogon za montažu (sastavljanje) baterija, navode ljubljansko “Delo” i Slovenska televizija.

U Revozu već nekoliko godina proizvode  Renaultov model  Smart –  forfour eq, ali ne sastavljaju baterije za ugradnju nego ih dobivaju od stranog dobavljača.

Twingo z.e. bit će drugi po redu automobil te marke s potpunim električnim pogonom, a računa se da će mu maloprodajna cijena u Sloveniji iznositi nešto više od 24.000 eura, navode slovenski mediji.

T.R.

foto: revoz.si