Ostale vijesti

Home / Ostale vijesti/sport / Rožman i Ibričić imaju novi klub, jedan na klupu, drugi postaje sportski direktor

Rožman i Ibričić imaju novi klub, jedan na klupu, drugi postaje sportski direktor

Nogometni klub Sarajeva izabrao je za novog trenera Simona Rožmana, a sportski direktor bit će bivši reprezentativac BiH Senijad Ibričić.

Dosadašnji trener Mirza Varešanović smijenjen je s mjesta šefa stručnog stožera, poslije ispadanja iz prvog pretkola Konferencijske lige od gruzijskog Torpeda.

Sarajevo je s privremenim trenerom Mensurom Doganom poraženo na otvaranju nove sezone Premijer lige BiH sa 2:1 od Sloge na stadionu Asim Ferhatović Hase.

Novi trener Bordo tima Simon Rožman ima 40 godina i rođen je u Celju. Slovenac ima ima sebe trenersku karijeru dugu devet godina. Počela je u rodnom Celju, a onda je nastavila u Domžalu, Rijeci i Mariboru, pa se onda slovenski stručnjak ponovo vratio u Celje. Uslijedio je angažman u Domžalu od prošle godine.

Rožman u karijeri ima osvojena dva trofeja. Kup Hrvatske 2020. godine uzeo je sa Rijekom, a Slovenije tri godine ranije vodeći sa klupe Domžale.

Senijad Ibričić obnašao je nakon završetka igračke karijere upravo u Domžalu ulogu sportskog direktora i tu poziciju će popuniti nakon što je Sarajevo ostalo bez sportskog direktora krajem prošle godine, piše N1. Tada je klub okončano suradnju sa Emirom Hadžićem.

Ibričić ima 43 utakmice u reprezentaciji Bosne i Hercegovine uz četiri postignuta gola.

N.H.

foto: NK Domžale