Poslovne vijesti

Home / Poslovne vijesti/turizam / Ryanair dodatno otkazuje još pet međunarodnih linija zagrebačke baze

Ryanair dodatno otkazuje još pet međunarodnih linija zagrebačke baze

Irski niskotarifni avioprijevoznik Ryanair dodatno otkazuje još pet međunarodnih linija iz svoje zagrebačke baze, javlja Croatian Aviation.

Putnicima su sinoć poslane obavijesti o otkazanim letovima, u kojima se jasno navodi kako nemaju pravo na kompenzaciju sukladno regulativi EU 261. Naravno, avioprijevoznik je putnicima ponudio besplatnu promjenu datuma ili povrat sredstava, no veći je problem što prema većini gradova na kojima je došlo do otkazivanja nema opcije direktnog leta s nekim drugim avioprijevoznikom iz Zagreba.

Sljedećih pet linija otkazano je do ožujka: Zagreb-Düsseldorf Weeze, Zagreb-Frankfurt Hahn, Zagreb-Napulj, Zagreb-Oslo Torp. te Zagreb-Sofija. Otkazivanjem letova na pet spomenutih linija Ryanair će u veljači imati 88 povratnih letova manje iz zagrebačke zračne luke, a posljedično se smanjuje i broj ponuđenih sjedala. Njih će pak biti 15.840 manje.

Ryanair je već otkazao 12 redovnih linija iz Zagreba od siječnja.

Letove otkazuje i Lufthansa

Lufthansa, članica grupacije Star Alliance, odgodila je početak prometovanja na liniji između Zagreba i Münchena za svibanj ove godine. Iako su letovi ranije planirani od prvog dana ljetnog reda letenja, od početka travnja, Lufthansa je sada prve letove na ovoj liniji prolongirala za mjesec dana, na početak svibnja, javlja Croatian Aviation.

Naime, kako podsjeća Nacional, od 2. svibnja 2022. Lufthansa u prodaji drži svakodnevne letove između Münchena i Zagreba na kojima su najavljeni zrakoplovi tipa A319, s polaskom prije 12 sati iz Münchena te ranim popodnevnim polaskom iz Zagreba.

K.A.

foto: Ryanair

Tagovi: ,