Ostale vijesti

Home / Ostale vijesti / Sandra Švaljek registrirala političku stranku

Sandra Švaljek registrirala političku stranku

Uvidom u registar političkih stranaka Nacional je doznao da je Sandra Švaljek svoju nezavisnu listu registrirala kao političku stranku. Iako se u kampanji predstavlja kao nezavisna, Sandra Švaljek je po podacima iz registra 23. ožujka ove godine registrirala stranku pod imenom Nezavisna lista Sandre Švaljek kojoj je ona predsjednica. Ime stranke zasigurno podsjeća na stranku aktualnog gradonačelnika Milana Banidća i njegovu stranku Bandić Milan 365 – Stranka rada i solidarnosti, a to će sigurno pokušati iskoristiti njeni politički suparnici koji tvrde da Sandra Švaljek zapravo podsjeća na Milana Bandića.

Osim toga, Nacional je dobio na uvid kaznenu prijavu protiv kandidatkinje za gradonačelnicu Zagreba Sandre Švaljek u kojoj se tvrdi da je u razdoblju dok je mijenjala Bandića na mjestu gradonačelnika Zagreba oštetila gradski proračun za 20.750 kuna. U kaznenoj prijavi koja je podnesena Državnom odvjetništvu i Uskoku tvrdi se da je Sandra Švaljek u ime Grada Zagreba platila troškove organizacije Međunarodnog simpozija o moždanom udaru „Highlights in stroke“ koji se održavao od 6. do 8. studenog 2014. u Zagrebu. U kaznenoj prijavi navodi se to da je Sandra Švaljek isplatila navedenu sumu na račun organizatora, iako u ugovoru o pokroviteljstvu stoji da ono ne obuhvaća financijsku pomoć.

„Iako je svjesna da navedeno pokroviteljstvo nad organiziranjem i provođenjem međunarodnog simpozija ne obuhvaća i financijsku potporu, Sandra Švaljek odobrila je isplatu iznosa od 20.750,44 kuna te je tako kao službena osoba iskoristila svoj položaj i ovlasti pa je time drugoj osobi pribavila korist i drugome prouzročila štetu“, stoji u kaznenoj prijavi koja je podnesena desetak dana prije izbora za gradonačelnika Zagreba.

Sandra Švaljek jedna je od glavnih konkurentica aktualnom gradonačelniku Bandiću i vjerojatno su ovu prijavu podnijeli ljudi koji su bliski aktualnom gradonačelniku, a djelo za koje se Švaljek sumnjiči je gotovo identično onome za koje se protiv Bandića vodi postupak u aferi plaćanja štandova udruzi U ime obitelji. Bandić je optužen da je sa svojim suradnikom Ivicom Lovrićem i voditeljicom Tržnica Zagreb Zdenkom Palac udruzi “U ime obitelji” priskrbio nezakonitu korist od najmanje 308 tisuća kuna, ustupajući im štandove na kojima su prikupljali potpise za referendum.

novo.hr

foto: scr.