Poslovne vijesti

Home / Poslovne vijesti / Saponia prodala 0,6 posto Fortenova grupe

Saponia prodala 0,6 posto Fortenova grupe

Osječka Saponia u utorak je izvijestila da je prodala komplete novih instrumenata Fortenova Grupe koji nose oko 0,6 posto glasačkih prava na skupštini Fortenove.

Kako se navodi u objavi na Zagrebačkoj burzi, Saponia je prodala komplete novih instrumenata izdavatelja tvrtke Fortenova Group, koji nose oko 0,6 posto glasačkih prava na skupštini izdavatelja. 

Riječ je o vrijednosnim papirima kojima se trguje na sekundarnom financijskom tržištu, kaže se u objavi.

Krajem prošloga tjedna Jutarnji list je objavio da je Prvo plinarsko društvo, odnosno njihov koncern Energia naturalis (ENNA grupa), čiji je vlasnik i predsjednik Uprave Pavao Vujnovac, otkupilo 6 posto Fortenova grupe od malih dioničara Agrokora.

ENNA grupa raspolaže s takozvanim Kompletima novih instrumenata, izdavatelja tvrtke Fortenova Group TopCo B.V., koji nose oko 6,4 posto glasačkih prava na skupštini izdavatelja. Riječ je o vrijednosnim papirima kojima se trguje na sekundarnom financijskom tržištu. Mi smo grupacija koja se primarno bavi i bavit će se energetikom i logistikom. Istodobno, kontinuirano ulažemo u projekte i kompanije u hrvatskom gospodarstvu za koje smatramo da imaju potencijal razvoja”, stoji u odgovoru koji je potpisao Damir Spudić, direktor financija ENNA grupe.

P.T.

foto: Saponia

Tagovi: ,