Ostale vijesti

Home / Ostale vijesti/sport / Sergej Jakirović preuzeo klub u susjedstvu koji je igrao Ligu prvaka

Sergej Jakirović preuzeo klub u susjedstvu koji je igrao Ligu prvaka

Sergej Jakirović je i službeno potvrđen kao novi trener aktualnog prvaka Slovenije – Maribora. 43-godišnji stručnjak je na toj poziciji naslijedio Darka Milaniča, a do sada je vodio Sesvete i Goricu, javlja nogometplus.net. S ljubičastima će s četvrte pozicije pokušati sustići vodeću Olimpiju za kojom nakon 25. kola Prve Lige zaostaje sedam bodova.

Jakirović je izbor novog sportskog direktora Olivera Bogatinova koji je nedavno naslijedio Zlatka Zahovića, a ovom prilikom je izjavio: Kao igrač je imao reprezentativnog iskustva te je igrao grupnu fazu europskih natjecanja, kao trener je pobjeđivao kvalitetnije klubove, što je za europski Maribor jako važno. S napornim radom i energijom koju će pokazati na terenu, vjerujem da će klubu dati novi zalet koji mu je potreban u ovom trenutku. Mislim da će iz svakog igrača znati izvući maksimum, kao što je činio i na klupi hrvatskog prvoligaša Gorice. U razgovorima je pokazao zavidno poznavanje situacije u Mariboru, što nije iznenađenje obzirom da ima igračko iskustva u Sloveniji gdje je odradio i dio prakse prilikom stjecanja UEFA Pro licence.”

Jakirović je potom dodao:

Jako sam sretan i počašćen, zahvaljujem se sportskom direktoru i klubu na pokazanom povjerenju. Za mene je ovo veliki korak naprijed u mojoj kratkoj trenerskoj karijeri, nakon odlično odrađenog posla u Gorici, želio sam klub koji se bori i koji ima naviku osvajati trofeje. Maribor je najbolji klub u Sloveniji, ne samo zbog toga što je aktualni prvak, nego zbog svoje uspješne prošlosti. Dobro znam gdje dolazim i kakva su očekivanja od mene. Maribor je klub s najvećim brojem navijača u Sloveniji, nije lako voditi ili igrati u takvom klubu, ali radi se o pritisku s kojim se mogu nositi. Ako to ne možeš prihvatiti, nije ti mjesto u nogometu.

Dobro poznajem momčad, pratim slovenski nogomet, a s Goricom sam u dva navrata igrao pripremne utakmice s Mariborom. Znam da neće biti lako zamijeniti Darka Milaniča na klupi, letvica je visoko postavljena. Dolazim u klub u specifičnoj situaciji kad su dozvoljeni samo individualni treninzi igrača i svi smo ovisno o odlukama nadležnih tijela u vezi nastavka nogometnih natjecanja. Druga strana ove situacije je da su igrači već duže razdoblje van travnjaka pa se nadam da će nakon povratka na teren pokazati veliku želju i glad za nogometom. Nadam se da će, kao i u Hrvatskoj, grupni trening uskoro biti dozvoljen i u Sloveniji tako da se možemo brzo priviknuti na novo ozračje, jedni na druge i da ćemo biti spremni učiniti sve što možemo kako bi uspješno okončali sezonu.”

N.H.

foto: novo.hr