novogradnja

Home / novogradnja/Poslovne vijesti / Smijenjen stečajni upravitelj Uljanika

Smijenjen stečajni upravitelj Uljanika

Zamjenica županijskog državnog odvjetništva Nevenka Kovčalija, kao predstavnica države, odnosno najvećeg vjerovnika Uljanika d.d., u petak je na samom početku izvještajnog ročišta u Pazinu zatražila razrješenje dosadašnjeg stečajnog upravitelja Damira Majstorovića te imenovanje Marije Ružić iz Rijeke novom stečajnom upraviteljicom.

“Država ima više od 70 posto ukupnih potraživanja u vrijednosti više od tri milijarde kuna te ima pravo to tražiti”, istaknula je Nevenka Kovčalija.

Time je, umjesto odluke o izradi stečajnog plana ili likvidaciji, država zatražila razrješenje dosadašnjeg stečajnog upravitelja Damira Majstorovića.

Kovčalija je pojasnila da smjernice za izradu stečajnog plana, koje je podnio Majstorović, ne pružaju temelje za donošenje tako važne odluke.

Taj je prijedlog prihvaćen na glasovanju vjerovnika s 82,3 posto, dok je 14,8 posto bilo suzdržano, a 2,9 posto protiv takve odluke. Sudsko ročište je odgođeno.

Nakon što je počelo izvještajno ročište stavili smo prijedlog da skupština vjerovnika imenuje drugog stečajnog upravitelja, a za sve ostalo možete poslati upit na Županijsko državno odvjetništvo u Puli”, rekla je Kovčalija nakon ročišta uvjeravajući da nijednom vjerovniku neće biti nanesena šteta zbog promjene stečajnog upravitelja.

Sindikalac Samir Hadžić upozorio je da će Uljanik izgubiti još tri mjeseca, te je uvjeren kako je očito “da su nas odlučili gurnuti u likvidaciju. Najveća je zapreka što je gospodin Majstorović planirao da se brod 514 završi u Uljaniku”, ustvrdio je.

“Mi ćemo se boriti dalje, nemamo što izgubiti. Nadam se da će gospođa koja prenosi i svi dalje u lancu odgovarati za ovo što su napravili. Nisu zaštitili interese Republike Hrvatske. Nadam se da će odgovarati za ono što su napravili”, rekao je.

N.H.

foto: novo.hr