Ostale vijesti

Home / Ostale vijesti / Stotine socijalnih radnika u crnini zapalili svijeće za ubijenu kolegicu

Stotine socijalnih radnika u crnini zapalili svijeće za ubijenu kolegicu

Danas u 12 sati i 10 minuta, nekoliko stotina socijalnih radnika okupilo se ispred resornog Ministarstva. Ono što poručuju je, prije svega, da je ovo okupljanje podrška obitelji ubijene kolegice, ali i podrška kolegi pravniku koji se u bolnici bori za život.

Današnje okupljanje može se okarakterizirati kao mirni prosvjed, zato što su pokazivali papire sa svojim zahtjevima upućenim ministrici Nadi Murganić, ali i cijelom sustavu.

Neki od zahtjeva koje upućuju su hitna nova zapošljavanja, zato što u Hrvatskoj jedan socijalni radnik radi s 250 obitelji, što je duplo više od zadanih normi, zatim, češće sistematske preglede i status službene osobe kako bi napadi na njih mogli biti okarakterizirani kao napadi na sustav.

Socijalni radnici preko društvenih mreža dogovorili su se da na posao jutros dođu u crnini te da se svi koji mogu okupe pred resornim Ministarstvom u 12 sati i 10 minuta, kada se jučer i dogodila pucnjava u Centru u Đakovu, kako bi upozorili na težak položaj u kojem se nalaze.

Ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Nada Murganić je, kako neslužbeno doznaje Hrt, uputila svim centrima u državi naputak po kojem sljedeća dva dana ne moraju raditi sa strankama te ne moraju svi doći na posao, nego će biti dovoljno da organiziraju dežurstvo.

novo.hr

foto: scr.hrt

Tagovi: