Ostale vijesti

Home / Ostale vijesti / Stranke Pametno i FOKUS dogovorile zajednički izlazak na parlamentarne izbore

Stranke Pametno i FOKUS dogovorile zajednički izlazak na parlamentarne izbore

Stranke Pametno i FOKUS dogovorile su zajednički izlazak na predstojeće parlamentarne izbore. Kako je istaknula čelnica stranke Pametno Marijana Puljak, Hrvatska se trenutno nalazi na dnu Europske unije, a nužne promjene mogu joj osigurati samo novi ljudi i nove politike.

HDZ i SDP su imali brojne prilike da osiguraju napredak ovom društvu, no sve su ih upropastili. Upravo zbog njih Hrvatska se danas nalazi na dnu Europe i zato građanima želimo ponuditi pravu alternativu i HDZ-u i SDP-u, koja se neće bojati provoditi konkretne reforme.

Mnogi ovih dana tvrde da predstavljaju alternativu, ali za razliku od njih mi se u svom političkom djelovanju nikada nismo kompromitirali lažnim obećanjima niti političkim kalkulacijama. Zagovaramo vrijednosti liberalne demokracije i želimo moderno i tolerantno građansko društvo, koje štiti manjine, poštuje različitosti i ljudska prava“, kazala je Puljak.

Predsjednik stranke FOKUS Davor Nađi kazao je da Pametno vrlo ozbiljno shvaća politiku, što u toj stranci izuzetno cijene. „Njihova principijelnost i naša usmjerenost prema rezultatima koju smo pokazali iskustvom u gradovima poput Svete Nedelje, Pirovca, Slatine, Svetog Ivana Zeline, Dugog Sela i drugdje su odličan spoj.

Produktivnost, porezno i regulatorno rasterećenje, transparentnost i podizanje kvalitete života koje smo uspješno realizirali u svojim sredinama želimo preslikati i na nacionalnu razinu“, izjavio je Nađi.

N.H.

foto: Fokus