tehnologija

Home / Mobiteli/Poslovne vijesti/tehnologija / U svijetu je dnevno milijun novih korisnika mobilnog interneta

U svijetu je dnevno milijun novih korisnika mobilnog interneta

Do 2022. godine u svijetu će biti 2,6 milijardi novih pretplatnika mobilnog širokopojasnog pristupa internetu što je u prosjeku više od milijun novih pretplatnika svaki dan, pokazuje najnovije izdanje Ericssonovog izvještaja “Ericsson Mobility Report”.

U Ericssonu predviđaju da će se do kraja 2022. mobilni podatkovni promet na pametnim telefonima povećati devet puta i dostići 66 eksabajta mjesečno.

Glavni službenik za strategiju i rukovoditelj tehnologije i razvoja poslovanja u Ericssonu Niklas Heuveldop ističe kako će rana primjena 5G tehnologije dovesti do preko pola milijarde 5G pretplata do 2022. godine.

U novom izdanju Mobility Reporta prognozira se da će tijekom 2018. godine LTE (4G) preteći GSM kao najveću pristupnu tehnologiju prema broju pretplatnika.

“Brzina kojom je ta tehnologija stavljena u upotrebu i usvojena se ne može mjeriti ni sa čime do sada. Trebalo je samo pet godina da LTE pokrije 2,5 milijardi ljudi, u odnosu na osam godina za WCDMA/HSPA ili 3G. Samo je u prvom tromjesečju ove godine dodano 250 milijuna novih LTE pretplata” kaže se u izvještaju.

Očekuje se da će do 2022. biti aktivirano preko pola milijarde 5G pretplata i da će 5G tehnologija tada pokrivati 15 posto svjetskog stanovništva.

N.H./h

foto: Sony