Ostale vijesti

Home / Ostale vijesti/sport/Uncategorized / SVJETSKI KUP: Shiffrin do 90. pobjede, Ljutić deseta

SVJETSKI KUP: Shiffrin do 90. pobjede, Ljutić deseta

Najbolja skijašica današnjice Amerikanka Mikaela Shiffrin došla je na domaćem terenu u Killingtonu do svoje 90. pobjede u Svjetskom kupu te šeste na ovom skijalištu, gdje je Zrinka Ljutić u nedjeljnom slalomu osvojila deseto mjesto, a Leona Popović zbog pogreške u drugoj vožnji završila na 30. poziciji.

Shiffrin je u obje vožnje imala najbolje vrijeme te tako s ukupnih 1:42.02 minuta ostvarila drugu uzastopnu pobjedu ove sezone u svojoj paradnoj disciplini, ostavivši iza sebe svoju najveću konkurenticu Slovakinju Petru Vlhovu, koja je zaostala za 33 stotinke. Na pobjedničkom postolju im se pridružila Švicarka Wendy Holdener sa zaostatkom od 1.37 sekundi.

Nažalost, hrvatske predstavnice nisu uspjele iskoristiti odlično ishodište koje su imale nakon prve vožnje, a posebno se do odnosi na Leonu Popović koja je na prvoj stazi imala peto vrijeme, zaostavši samo 49 stotinki za Shiffrin.

Leona je u drugoj vožnji ponovno krenula agresivno, ne bi li ponovila sjajnu izvedbu iz Levija, kad joj je takav pristup donio drugo mjesto. Bila je odlična do prvog prolaza, a onda je napravila pogrešku koja ju je potpuno izbacila iz ritma pa je pravo čudo da je uspjela doći do cilja i ipak osvojiti jedan bod.

Zrinka Ljutić je u prvoj vožnji imala osmo vrijeme, da bi u drugoj nešto nepreciznijom vožnjom ostvarila 19. vrijeme i ukupno završila na desetom mjestu, što je, s obzirom na sve okolnosti, još jedan odličan rezultat za 19-godišnju Zagrepčanku, treći u Top 10 na tri slaloma u ovoj sezoni.

U redoslijedu slalomašica vodeća je Shiffrin s 250 bodova, ispred Njemice Lene Duerr sa 190 i Petre Vlhove sa 180. Leona Popović je šesta sa 107 bodova, a Zrinka Ljutić je deveta s 81 bodom.

U redoslijedu za Veliki kristalni globus Shiffrin ima 350 bodova, 84 više od drugoplasirane Vlhove. Ljutić je deveta sa 119 bodova, a Popović 11. sa 107.

P.T./H

foto: epa