Poslovne vijesti

Home / Poslovne vijesti/tehnologija / Tele 2 u 14. godini poslovanja u Hrvatskoj premašio milijun korisnika

Tele 2 u 14. godini poslovanja u Hrvatskoj premašio milijun korisnika

Telekom Tele2 Hrvatska na današnji je dana prije 14 godina počeo poslovati na hrvatskom tržištu, što uz ostalo obilježava i porastom prihoda u trećem tromjesečju za 6 posto, na 405 milijuna kuna, te premašivanjem brojke od milijun korisnika, izvijestili su iz te tvrtke.

Prvi poziv Tele2 Hrvatska ostvaren je na današnji dan 2005., kada je, kako kažu iz te tvrtke, minuta razgovora mobitelom stajala gotovo kao kilogram kruha, ali su se kasnije njihove cijene telefoniranja smanjile za 60 posto, što je i bio cilj njihovog poslovanja na hrvatskom telekom tržištu kao trećeg operatoraa.

Porast prihoda u trećem tromjesečju ove godine pratilo je i povećanje operativne dobiti (EBITDA) za 18 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine, i to na 111 milijuna kuna, bez utjecaja MSFI-ja 16 (međunarodni računovodstveni standardi).

I ukupno su u prvih devet mjeseci zabilježili porast prihoda, od 8 posto, na 1,2 milijarde kuna, dok je EBITDA, bez utjecaja MSFI-ja 16, porasla 41 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine, pri čemu ne navode iznos EBITDA.

Istodobno, kapitalne investicije povećali su za 128 posto, na 116 milijuna kuna.

Ocjenjujući te rezultate izvrsnim, predsjednik Uprave Tele2 Hrvatska Viktor Pavlinić je istaknuo da su posljedica stalnog unapređivanja kvalitete mreže, proizvoda i usluga, dodajući da je broj korisnika u trećem tromjesečju porastao za više od 59 tisuća, na nešto više od milijun.

Iznosi i podatak da je su povećali broj zaposlenih, više od 45 posto ili za njih 109, te ih je sada u toj tvrtki 351.

Rezultati Tele2 Hrvatska objavljeni su u četvrtak u sklopu rezultata švedskog Tele2 AB.

N.H.

foto: novo.hr