Poslovne vijesti

Home / Poslovne vijesti / Tomašević na sastanku odbio vratiti mjeru roditelj odgojitelj; korisnici najavili novi prosvjed!

Tomašević na sastanku odbio vratiti mjeru roditelj odgojitelj; korisnici najavili novi prosvjed!

Korisnici mjere roditelj odgojitelj najavili su za subotu novi prosvjed pred zagrebačkom Gradskom upravom, unatoč današnjem sastanku sa zagrebačkim gradonačelnikom Tomislavom Tomaševićem. 

“Imali smo konstruktivnu raspravu, trajala je oko dva sata. Mi smo njemu iznijeli svoje stavove, a on je nama iznio svoje. Međutim, nije došlo do nikakvih promjena u tome”, izjavio je novinarima odvjetnik udruge HURO Marko Fak, nakon sastanka s gradonačelnikom Tomaševićem.

Rekao je da su predstavnici roditelja odgojitelja predložili gradonačelniku da povuče prijedlog odluke iz procedure, da ne ide na sjednicu Gradske skupštine u prosincu te da se napravi temeljita analiza i eventualno formira radna skupina u kojoj bi sudjelovali njihovi predstavnici.

“Međutim, to je zasada odbijeno. Ali, ja se nadam da će se dijalog s gradonačelnikom nastaviti”, rekao je Fak i dodao da zasada nisu još dobili nikakav drugi termin sastanka. 

Istaknuo je da su gradonačelniku Tomaševiću prenijeli stajalište da definitivno ima pravo kreirati gradsku demografsku politiku u mandatu u kojem je izabran, međutim, da stečena prava, prava onih korisnika koja se već po toj postojećoj odluci primjenjuju, mora poštovati.

“To su legitimna očekivanja ljudi koji su živote ravnali prema toj mjeri i ta mjera se mora poštovati do kraja, a za buduće korisnike, naravno, ima mandat to promijeniti, ako smatra da ta mjera nije dobra”, ustvrdio je odvjetnik Fak.

K.N./H