gastronomija

Home / gastronomija / Torta od kokosa

Torta od kokosa

 

Kokos ili možda čokolada? Nevjerojatno je koliko se dobro slažu okusi koje pružaju ove dvije namirnice ujedno i najzastupljenije u pripremi raznih slastica, piše gastronomija.hr. Neka torta od kolača bude vaša sljedeća avantura kojom ćete oduševiti ukućane. Provjerite imate li sve potrebno i prionite na posao.

Pripremanje torte traži malo više vremena jer je potrebno napraviti smjesu za biskvit kao i za kremu. Bilo bi najbolje prvo riješiti biskvit na koji će potom ići slasna smjesa. Potrebno je nakon što ste razbili jaja dobro ih umutiti i potom promiješati s brašnom, praškom za pecivom i šećerom.

Nakon što ste napravili smjesu za biskvit podijelite ju na dva dijela i stavite u pećnicu, a sve kako bi na kraju mogli nakon što stavite kremu preklopiti donji sloj drugim dijelom biskvita. Pecite ga na 180 stupnjeva između 10 i 15 minutai provjeravajte kako biskvit ne bi izgorio.

Za savršenu kremu potrebno je skuhati puding i dodati kokos te sve dobro promiješati. U međuvremenu potrebno je otopiti čokoladu na ulju ili maslacu. Nakon 15 minuta izvadite kore iz pećnice i premažite prvo kremom, a onda čokoladom i na kraj drugi dio kore. Na kraju pečete najviše 30 minuta na 180 stupnjeva.

Biskvit:

  • 3 žlice brašna
  • 1/2 vrećice praška za pecivo
  • 5 žlica šećera
  • 5 jaja

Krema:

  • 4 žlica šećera
  • 600 ml mlijeka
  • 50 g kokosa
  • 1 vrećica pudinga

Glazura:

  • 2 žlica ulja ili 50 g maslaca
  • 100 g čokolade za kuhanje
  • 150 ml slatkog vrhnja

Želimo vam Dobar tek!

izvor: gastronomija.hr

foto: shutterstock