tehnologija

Home / ostalo/Poslovne vijesti/tehnologija / Tromjesečna dobit Alibabe gotovo udvostručena

Tromjesečna dobit Alibabe gotovo udvostručena

Kineski div Alibaba izvijestio je u četvrtak o gotovo dvostruko većoj tromjesečnoj neto dobiti zahvaljujući solidnom rastu prihoda u ključnom odjelu elektronske trgovine i u poslovanju s cloud tehnologijom.

U tromjesečnom razdoblju zaključno s krajem lipnja Alibaba je poslovao s neto dobiti od 14,7 milijardi juana (2,2 milijarde dolara), što je 94 posto više no što su ostvarili u istom prošlogodišnjem razdoblju.

Ukupni prihodi porasli su 56 posto, na 50,2 milijarde juana. Njihov je skok pratio kretanje prihoda u ključnom odjelu trgovine, koji su uvećani 58 posto, na 43 milijarde juana.

U dijelu poslovanja baziranom na tehnologiji oblaka gotovo su udvostručeni, na 2,4 milijarde juana, pokazuje poslovno izvješće kompanije.

Alibabini rezultati naglašavaju snagu sektora internetske trgovine u Kini unatoč posustajanju tempa rasta šireg gospodarstva.

“Naša tehnologija predvodi značajan rast u svim dijelovima našeg poslovanja i snaži našu poziciju i izvan naše osnovne djelatnosti”, naglasio je u priopćenju izvršni direktor grupe Alibaba Daniel Zhang.

T.R./h

foto: Ecommerce China