Ostale vijesti

Home / Ostale vijesti/sport/Uncategorized / Tuga u obitelji Gorana Ivaniševića; usred proslave godišnjice trofeja, umro Mladen Ivanišević- stup familije

Tuga u obitelji Gorana Ivaniševića; usred proslave godišnjice trofeja, umro Mladen Ivanišević- stup familije

Upravo u danima kada svi slavimo 23. godišnjicu njegova trijumfa u Wimbledonu i prisjećamo se “milenijskig” dočeka na splitskoj Rivi, obitelj legendarnog tenisača Gorana Ivaniševića tuguje, javlja Slobodna Dalmacija.

U 80. godini preminuo je stup obitelji, Mladen Ivanišević, samozatajni Goranov stric, stariji brat njegova oca Srđana. Mladen i Srđan Ivanišević rođeni su u obitelji Šime Ivaniševića, Splićanina o‘ kolina, plemenskog nadimka ili kako bi se reklo prišvarka – Đinđerica.

Upravo o tome je Srđan Ivanišević kazivao prije 13 godina u razgovoru s našim neprežaljenim kolegom Miloradom Bibićem Mosorom:

– Ja sam Ivanišević, ali sam zapravo Kukoč. Kako? Sad ću objasniti… Moji su došli u Split iz Poljica prije 400 godina. Jedan Ivan Kukoč, s dva sina Jerkom i Petrom.

Kad su došli u Split dodali su, radi Ivana, prezimenu Kukoč i ono Ivanišević, pa su se moji preci godinama zvali Ivanišević-Kukoč. Onda je moj pradida dobio nadimak Đinđerica. A moj dida Frane je rekao: “Čekaj, ne mogu ja bit Frane Ivanišević Kukoč Đinđerica! To je za popizdit dugo!”

Maknuo je ono Kukoč, ostalo je samo Ivanišević Đinđerica. Otkad su došli u Split, muški dio familije imao je samo dva imena – Jere i Frane! I nakon pustih Jere, Frane, Jere, Frane, Jere, Frane… moj otac dobio je ime Šime, ja Srđan, a sinu sam dao ime po majci Gorani.

image

N.H.

foto: priv.album/epa