Poslovne vijesti

Home / Poslovne vijesti / Tvrtka Vajda: Surađujemo s institucijama, u interesu nam je da se utvrdi stanje

Tvrtka Vajda: Surađujemo s institucijama, u interesu nam je da se utvrdi stanje

Iz tvrtke Vajde iz Čakovca, koja je pod istragom Ureda europskog javnog tužitelja (EPPO), priopćili su u četvrtak kako su upoznati s aktivnostima koje provode nadležna tijela i surađuju s institucijama, poručivši kako im je u interesu da se utvrdi činjenično stanje.

“Upoznati smo s aktivnostima koje provode nadležna tijela, dosad smo aktivno sudjelovali u komunikaciji te ćemo i dalje postupati kao i obično – u skladu s važećim zakonima”, stoji u priopćenju.

“Surađujemo sa svim relevantnim institucijama te ćemo predočiti svu traženu dokumentaciju. U interesu Društva je da se čim prije utvrdi činjenično stanje”, dodaje se.

Ured europskog javnog tužitelja u Zagrebu izvijestio je da provodi hitne dokazne radnje nad više hrvatskih državljana u više hrvatskih županija, zbog sumnji na subvencijsku prijevaru, u vrijednosti od više milijuna eura i krivotvorenje isprava.

Prema pisanju medija, najnovija akcija EPPO-a usmjerena je na tvrtku Vajda iz Čakovca.

Državni tajnik u Ministarstvu pravosuđa i uprave Juro Martinović izjavio je u četvrtak da hrvatske vlasti nemaju činjeničnih saznanja vezano za sumnju u subvencijsku prevaru u tvrtki Vajda iz Čakovca, a o čemu hitne dokazne radnje provodi EPPO u Zagrebu.

“U ovoj situaciji mi nemamo činjeničnih saznanja koja imaju tijela koja postupaju, podupiremo rad kao i naša državna odvjetništva, kao naše sudove, to su neovisna pravosudna tijela i u tom smislu Vlada nema na to nikakvog utjecaja”, kazao je Marinović novinarima nakon sjednice Vlade.

P.T./H

foto: fah