novogradnja

Home / novogradnja/Poslovne vijesti / U 3. maju položena kobilica za luksuzni polarni kruzer Eclipse II

U 3. maju položena kobilica za luksuzni polarni kruzer Eclipse II

Gradnja luksuznog broda za polarna krstarenja “Eclipse II”, vrijednog gotovo 170 milijuna eura, počela je u četvrtak svečanim polaganjem kobilice na navoz u riječkom Brodogradilištu 3. maj.

Riječ je o brodu kojeg će zajedno graditi tvrtka MKM Yachts, podružnica australske grupacije Scenic u Hrvatskoj i 3. maj kao podugovaratelj, koji će graditi trup broda.

“Eclipse II” bit će plovilo sa šest zvjezdica, a trebalo bi biti završeno do lipnja 2023., prema modelu luksuznog polarnog kruzera „Scenic Eclipse“, koji je 2019. izgrađen u puskom Uljaniku.

Brod će biti dugačak 168 metara, širine 21,5 metara, u skladu s najnovijim ekološkim zahtjevima, ojačan za plovidbu svim morima, uključujući i tropska i polarna, a moći će primiti 220 putnika.

Otvorena je i mogućnost izgradnje serije polarnih kruzera sličnih karakteristika, u projektu ukupne vrijednosti veće od 860 milijuna eura.

Polaganja kobilice za “Eclipse II” je prvo polaganje kobilice na trećemajskom navozu nakon četiri godine i razdoblja u kojemu je 3. maj tražio rješenja za opstanak i nastavak proizvodnje.

K.N./H