Ostale vijesti

Home / Ostale vijesti/sport / U Dinamo se vratio Zoran Mamić, čovjek koji je nepravomoćno osuđen da je oštetio klub

U Dinamo se vratio Zoran Mamić, čovjek koji je nepravomoćno osuđen da je oštetio klub

U Maksimiru je održana konferencija za novinare na kojoj je Dinamo predstavio novog sportskog direktora Zorana Mamića, kao i nove funkcije pojedinih bivših dinamovaca. Damir Krznar tako preuzima omladinsku školu i sportski sektor, a Tomislav Butina golmansku školu.

Bivši trener, igrač i direktor Zoran Mamić vraća se u Dinamo na poziciju sportskog direktora, izjavio je to predsjednik kluba Mirko Barišić na konferenciji za medije na Maksimiru.

Barišić je zaboravio spomenuti da se protiv braće Mamić vodi sudski proces u kojem se optužuju da su oštetili Dinamo za više od 100 milijuna kuna.

Uz njega, Dinamo je predstavio Damira Krznara kao direktora omladinske škole i Tomislava Butinu kao direktora akademije za golmane.

– Zoran Mamić je kao sportski direktor napravio izvanredne rezultate. Imao je prekid kad je otišao iz određenih razloga i angažirao se kao trener, gdje je isto polučio izvanredne rezultate, rekao je Barišić.

Novi sportski direktor odgovorio je i na pitanje o tome kako će sudski proces i nepravomoćna presuda utjecati na moguće nezadovoljstvo navijača i rad u klubu:

Ja sam dokazao da mogu odvojiti jedno od drugog. Proces nije ugodan. Proces je počeo prije četiri i pokazao sam da to ne utječe na mene. Navijači? Navijači kao navijači. Ima onih kojima je drago, ima onih koji su neutralni. Čelnici kluba su bili uporni, Barišić mi je odmah nakon odlaska iz prošlog kluba rekao: Zorane, vi se morate vratiti, kazao je Mamić.

Iz kluba pisali Plenkoviću i Grabar-Kitarović

GNK Dinamo poslao je pismo predsjedniku Vlade Andreju Plenkoviću i predsjednici Kolindi Grabar Kitarović. U pismu Dinamo moli premijera da prepozna ozbiljnost mogućih ugroza za njegove djelatnike koje mogu dovesti i do fizičkih napada pa i likvidacija odgovornih ljudi, kako bi određeni pojedinci i skupine “ostvarili svoje ciljeve u nasilnom preuzimanju kluba”.

Traže da se organizira sastanak na kojem bi čelnici kluba predsjedniku Vlade i njegovim suradnicima prezentirali dodatne činjenice i saznanja kojima raspolažu.

Osim potvrde o postojanju pisma glasnogovornik na konferenciji za novinare, na kojoj je predstavljen novi sportski direktor Dinama Zoran Mamić, nije želio ništa više reći o sadržaju dopisa kojeg je objavilo nekoliko hrvatskih portala i u kojem GNK Dinamo ističe da se nalazi pod pritiscima pojedinih osoba koje su od strane nadležnih državnih tijela označeni kao nositelji organiziranog kriminala u Hrvatskoj te da su se te osobe otvoreno angažirale da “preuzmu upravljanje Dinamom”.

novo.hr

foto: scr.GNK DINAMO