novogradnja

Home / novogradnja/Poslovne vijesti / U Koprivnici će se graditi pogon za farmacetuske preparate na bazi kanabisa

U Koprivnici će se graditi pogon za farmacetuske preparate na bazi kanabisa

Sedmi investitor stigao je u poduzetničku zonu u Koprivnicu nakon što su gradske vlasti usvojile paket mjera i olakšica za ulaganja.

Riječ je o zagrebačkom biznismenu Kristijanu Kreziću koji je putem svojeg poduzeća Krezić d.o.o. sa sjedištem u Novigradu Podravskom za 3,8 milijuna kuna kupio čak 38.000 kvadrata zemljišta u poslovnoj zoni Dravska.

Krezić surađuje s njemačkim investitorima koji bi u Dravskoj trebali graditi pogone i skladišta, piše danica.hr. Htjeli su investirati u Hrvatsku, a Koprivnica im se učinila pravom prilikom zbog slobodnog zemljišta, olakšica i brzine realizacije.

Kako neslužbeno doznaje portal, u Dravskoj bi mogao niknuti i pogon za proizvodnju farmaceutskih preparata na bazi kanabisa švicarske kompanije Swiss PharmaCan, s kojom Krezić poslovno surađuje.

Inače, Krezić je zadnjih mjeseci osnovao tri poduzeća, a partner u poslu mu je i njemački poduzetnik Peter Moser. Oni najavljuju vrijedna ulaganja u poslovnoj zoni Dravska u koju bi iduće godine trebalo stići više investitora.

novo.hr

foto: Grad Koprivnica