auto-moto

Home / auto-moto/Ostale vijesti / U Međimurju i Varaždinu uhićeno desetak osoba zbog utaja poreza prilikom uvoza automobila

U Međimurju i Varaždinu uhićeno desetak osoba zbog utaja poreza prilikom uvoza automobila

Uhićeno je desetak osoba sa područja Varaždina i Međimurja zbog utaja poreza prilikom uvoza automobila iz Njemačke. Akcija i dalje traje, a na terenu su policijski službenici, djelatnici Carine i Porezne uprave.

Trenutačno je u tijeku opsežna akcija u kojoj sudjeluju Porezna uprava, Carina, PU varaždinska i PU međimurska. Radi se o kaznenim djelima vezanima za gospodarski kriminal, točnije utaju poreza”, kazao je za Dnevnik.hr glasnogovornik Policijske uprave međimurske Radovan Gačal.

Akcija je pokrenuta u suradnji sa Njemačkom nakon višemjesečnog nadzora nad uhićenima, a radi se o švercu više vozila srednje i visoke klase.

U udruženju se okupila ekipa da bi izbjegavala plaćanje poreza, a radi se o vozilima srednje i visoke klase. Idemo u finalizaciju toga, a kad pretražimo sve što trebamo, dok nađemo i uhitimo osobe znat ćemo detalje. Sve je u tijeku tako da nemam konačne brojke”, poručio je Gačal.

novo.hr

foto: novo.hr