gastronomija

Home / gastronomija/Poslovne vijesti / U Podravci dosad najveća sadnja povrća i sjetva kukuruza

U Podravci dosad najveća sadnja povrća i sjetva kukuruza

Podravka je počela dosad najveću sjetvu povrća i kukuruza te iz vlastite proizvodnje ove godine očekuje 3.100 tona rajčice te više od 2.100 tona paprike, graška i drugog povrća, izvijestili su u utorak iz Podravke.

U novu poljoprivrednu sezonu Podravka ulazi s ambicioznim planovima sadnje na vlastitim i poljima svojih kooperanata u Istri, Slavoniji i na sjeveru Hrvatske.

Sjetva i sadnja su u punom zamahu, a naglasak se stavlja na proizvodnju rajčice, graška, krastavaca, paprike i kukuruza.

Ove godine Podravka s kooperantima planira posaditi gotovo 12 milijuna presadnica rajčice na ukupno 340 hektara čime će osigurati dovoljne količine za cjelogodišnju preradu rajčice u svojim pogonima. Osim rajčice ovih dana sadi se i paprika te sije krastavac, dok su sadnja graška i sjetva cikle i kukuruza završene.

Istovremeno, koprivnička kompanija povećava i broj kooperanata te im daje podršku u cjelokupnom procesu proizvodnje uključujući edukacije i pristup najsuvremenijim znanjima vezanim uz povrtlarsku i ratarsku proizvodnju.

T.R.

foto: Podravka