gastronomija

Home / gastronomija/Poslovne vijesti / Ukrajinski vlasnici Perutnine Ptuj predstavili plan ulaganja vrijedan 200 milijuna eura

Ukrajinski vlasnici Perutnine Ptuj predstavili plan ulaganja vrijedan 200 milijuna eura

Ukrajinska kompanija MHP najavila je da po uspješnom okončanju akvizicije slovenske Perutnine Ptuj, u idućih pet godina planira u tu kompaniju uložiti 200 milijuna eura, izvijestili su u četvrtak iz MHP-a.

MHP je nedavno je od Slovenske industrije čelika (Sij) kupio većinski vlasnički udjel u Perutnini Ptuj, no za okončanje posla još čeka odobrenja komisija i agencija za zaštitu tržišnog natjecanja u zemljama gdje Perutnina posluje.

“Plan investicija trebao bi omogućiti  povećanje prodaje proizvoda Perutnine Ptuj na tržištima Slovenije, Srbije, Hrvatske i Bosne i Hercegovine, gdje Perutnina Ptuj već posluje”, rekao je predsjednik Upravnog odbora MHP-a John C. Rich, na sastanku s predstavnicima slovenskih medija u srijedu.

Dodao je da se radi o jednoj od najznačajnijih strateških investicija MHP-a.  “Naš plan je da investiramo oko 200 milijuna eura u proizvodnju u idućih 5 godina, kako bismo dostigli najviše europske standarde i osigurali da potrošači u Sloveniji i široj regiji dobivaju najkvalitetnije proizvode. To obuhvaća podizanje kvalitete opreme i tehnologije na razinu najviših industrijskih standarda, kao i renoviranje farmi u cilju unaprijeđenja standarda koji se odnose na životnu sredinu, dobrobit životinja i društvenu odgovornost“, naveo je Rich.

Rich je kazao i da je do sada MHP dobio odobrenja za akviziciju te slovenske kompanije od komisija i agencija za zaštitu tržišnog natjecanja u Austriji, Srbiji i Makedoniji, a slične rezultate očekuje i na ostalim tržištima u regiji. “Očekujemo da će cjelokupan proces akvizicije uskoro biti završen”, zaključio je Rich na susretu s novinarima.

Perutnina Ptuj je prošle godine ostvarila 166 milijuna eura prihoda i 7,8 milijuna eura dobiti. Perutnina u svom vlasništvu u Hrvatskoj ima Pipo Čakovec.

N.H./hina

foto: arhiva.nh