Poslovne vijesti

Home / Poslovne vijesti/tehnologija / United grupa pregovara o kupnji bugarskog Vivacoma

United grupa pregovara o kupnji bugarskog Vivacoma

Telekomunikacijska i medijska kompanija United grupa, vlasnica Nove TV i Tele2 Hrvatska, pregovara o kupnji vodećeg bugarskog telekomunikacijskog operatera Vivacoma, izjavila su dva upućena izvora.

Bugarski poduzetnik Spas Roussev, Vivacomov glavni dioničar, potvrdio je u srpnju da je pokrenut postupak prodaje i da je za upravitelja odabrana investicijska banka Lazard.

U to su vrijeme tržišni izvori procijenili vrijednost Vivacoma na više od 1,2 milijarde eura, uključujući neto dug od oko 600 milijuna eura.

Ponuda United grupe blizu je te vrijednosti, rekli su izvori u četvrtak.

Financial Times prvi je izvijestio o sporazumu United grupe i Vivacoma. U United grupi, BC Partnersu, njegovom vlasniku, i Vivacomu nisu željeli komentirati tu informaciju.

Britanski fond BC Partners zaključio je kupnju većinskog udjela u United grupi od američkog fonda KKR u ožujku ove godine.

Vodeća telekomunikacijska i medijska tvrtka u jugoistočnoj Europi kupila je u svibnju hrvatsku podružnicu švedske telekomunikacijske tvrtke Tele2 za 220 milijuna eura. Prošle su godine kupnjom Central European Media Enterprisesa (CME) postali vlasnici njegova hrvatskog i slovenskog portfelja, koji uključuje i Novu TV.

P.T.|hina

foto|novatv