Poslovne vijesti

Home / Poslovne vijesti / Viadukt jamči da će most kopno – otok Čiovo biti završen do 15. lipnja 2017.

Viadukt jamči da će most kopno – otok Čiovo biti završen do 15. lipnja 2017.

Viadukt je na radnom sastanku u Trogiru Hrvatskim cestama i ministru mora, prometa i infrastrukture Olegu Butkoviću dao jamstvo da će do 15. lipnja sljedeće godine dovršiti most kopno-otok Čiovo.

Predsjednik uprave ‘Viadukta’ Joško Mikulić potvrdio je nakon sastanka da su dali jamstvo za završetak mosta te da su imali plodonosan i dugotrajan sastanak u kojem su detaljno razmotrili stanje i planove.

– Uklonili smo sve probleme, nejasnoće i nesuglasice te će 15. lipnja most biti gotov – rekao je Mikulić.

Naveo je da je gradnja mosta ‘zapela’ zbog financijskih problema industrije čelika u regiji.

Koliko smo upoznati, za nepoštivanje isporuke dogovorenog i potrebnog čelika krivi je makedonski dobavljač s kojim je Viadukt raskinuo ugovor.

Posao bi se trebao dovršiti u jednom od hrvatskih brodogradilišta, a ime brodogradilišta znat će se uskoro.

Sljedeći tjedan je potpisivanje ugovora pa će se doznati koje je brodogradilište dobilo taj posao, rekao je.

Ministar Oleg Butković ocijenio je da je rješenje problema realno i moguće te da ‘Viadukt’ Hrvatskim cestama za desetak dana treba dostaviti nove ugovore s hrvatskim podizvođačima.

– U ovom trenutku nemam razloga ne vjerovati, ali sve ćemo vidjeti za deset dana. Mi ćemo u Trogir doći još jednom početkom siječnja i rezimirati sve učinjeno – rekao je, dodajući da će svaki tjedan nadzirati situaciju.

– Stalo nam je da završimo projekt koji 85 posto financira EU. To je test za Hrvatsku kako provodi europske projekte i zato ga svi moramo položiti – zaključio je ministar Butković.

Najavio je i da će brza cesta Trogir-Split biti gotova do 1. svibnja te da se priprema projekt ceste prema Omišu koji bi trebao početi u mandatu ove Vlade. Vrijednost izgradnje mosta kopno-otok Čiovo, čija je gradnja počela u veljači 2015., nešto je veća od 207 milijuna kuna, od čega će se 176,7 milijuna kuna sufinancirati iz EU fondova. Most će biti dug 547 metara, bit će 25 metara iznad morske površine, imat će 13 stubišta u moru i dva upornjaka na kopnu – jedan na strani Čiova, a drugi na trogirskoj strani.

novo.hr