Ostale vijesti

Home / Ostale vijesti/sport / /VIDEO/ Emocije proradile na prvoj utakmici nakon nesreće: Dirljivi prizori, teško je bilo zadržati suze

/VIDEO/ Emocije proradile na prvoj utakmici nakon nesreće: Dirljivi prizori, teško je bilo zadržati suze

Chapecoense je odigrao prvu utakmicu nakon stravične zrakoplovne nesreće u Kolumbiji krajem studenog prošle godine u kojoj mu je izginula gotova cijela momčad.

Chapecoense je u prijateljskoj utakmici remizirao (2:2) s aktualnim prvakom Brazila Palmeirasom. Prvak je poveo golom Raphaela Veigaa u 9. minuti. Pet minuta kasnije izjednačio je Grolli, piše gol.hr.

Chapecoense je poveo u prvoj minuti drugog poluvremena preko Amarala, a konačnih 2:2 postavio je Vitinho, koji je postigao doista spektakularan gol udarcem lijevom nogom s distance.

U emocijama nabijenom ozračju na stadionu Arena Cona skupilo se 20.000 gledatelja, a uoči utakmice na centar igrališta izašli su preživjeli igrači i djelatnici kluba zajedno sa svojim obiteljima. Navijači obje momčadi skandirali su „Vamos Chape!“.

“Danas je bilo drugačije,” kazao je Wellington Paulista, jedan od novih igrača Chapecoensea:
„Sve je dobro prošlo, a najvažnije je što smo bili zajedno s navijačima.“

Emocije su proradile poput vulkana kada su na travnjak izašli preživjeli igrači Alan Ruschel, Helio Neto i Jackson Follmann i primili medalje i pokal pobjednika Sudamericane. Suprugama i članovima obitelji nastradalih nogometaša podijeljene su medalje.

novo.hr

foto: espn.com