eko industrija

Home / eko industrija/Poslovne vijesti / /VIDEO/ Gori plastika u tvrtki Drava Int., Osječanima upozorenje zbog štetnih plinova

/VIDEO/ Gori plastika u tvrtki Drava Int., Osječanima upozorenje zbog štetnih plinova

Zbog velikog požara u osječkoj tvrtki Drava International na izlazu iz Osijeka prema Brijestu i dima, Sustav za rano upozoravanje i upravljanje krizama (SRUUK), s kojim je u ranijoj fazi bilo određenih poteškoća, poslao je jutros SMS poruku stanovnicima Osijeka da zatvore prozore i da im se ne preporučuje zadržavanje na otvorenom

“Molimo građane da zatvore prozore i ne izlaze van bez nužne potrebe zbog mogućeg štetnog djelovanja plinova uslijed požara plastike na Brijestu”, stoji u SMS-poruci SRUUK-a koja je stigla građanima u srijedu ujutro.

Neki su dobili i poruku na njemačkom jeziku, uz zaglavlje ‘Presidential alert’, pogrešno napisano na engleskom jeziku.

Nastavu za danas su otkazale škole s područja Antunovca, Ernestinova, Laslova, Čepina i Vuke. Vjetar čestice nosi prema tim mjestima.

Načelnik Stožera osječki dogradonačelnik Dragan Vulin izjavio je novinarima na mjestu događaja kako je požar, koji je planuo iza ponoći, kada se govori o osječkom području, do sada nezapamćenih razmjera.

Vatrom je zahvaćena uskladištena plastika na više tisuća četvornih metara, još uvijek nije pod kontrolom, a jutros se proširio i do proizvodnog objekta tvrtke.

Na terenu su javne vatrogasne postrojbe Osijeka i Belog Manastira te čak 21 Dobrovoljno vatrogasno društvo, s područja Osijeka i okolice.

T.R./H

foto: scr.STV